Checking update failed

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Checking update failed

FR web forum
Hello list,

I have an old 4.1.2 build.
I run Help > Check for update... menu
Status: failed
Error reading data from the internet
I am alone with this error?

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Checking update failed

Matthias Seidel
Am 11.05.2018 um 09:56 schrieb FR web forum:
> Hello list,
>
> I have an old 4.1.2 build.
> I run Help > Check for update... menu
> Status: failed
> Error reading data from the internet
> I am alone with this error?

No, you are not alone... ;-)
Normally it works for me (4.1.5 on Ubuntu) if I do a second check.

See: https://www.mail-archive.com/dev@.../msg33425.html

What OS are you on?

Regards,
   Matthias

>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>
>



smime.p7s (5K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Checking update failed

Pedro Lino-3
I had replied earlier but directly to the OP.

Something is very wrong on the Apache server


ping ooo-updates.apache.org
PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
^C
--- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
108 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 106999ms


There is no connection. The OS is irrelevant.


> On May 11, 2018 at 9:49 PM Matthias Seidel <[hidden email] mailto:[hidden email] > wrote:
>
>
>     Am 11.05.2018 um 09:56 schrieb FR web forum:
>
>         > > Hello list,
> >
> >     >
>         > > I have an old 4.1.2 build.
> >         I run Help > Check for update... menu
> >         Status: failed
> >         Error reading data from the internet
> >         I am alone with this error?
> >
> >     >     No, you are not alone... ;-)
>     Normally it works for me (4.1.5 on Ubuntu) if I do a second check.
>
>     See: https://www.mail-archive.com/dev@.../msg33425.html
>
>     What OS are you on?
>
>     Regards,
>        Matthias
>
>     >
>
>         -------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] .org
For additional commands, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] .org

>

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Checking update failed

Matthias Seidel
Hi Pedro,

I repeated ping, now we have 3 servers "responding":

ping ooo-updates.apache.org
PING ooo-updates.apache.org (195.154.151.36) 56(84) bytes of data.
64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=1 ttl=50
time=34.0 ms
64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=2 ttl=50
time=33.9 ms
64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=3 ttl=50
time=36.7 ms

ping ooo-updates.apache.org
PING ooo-updates.apache.org (140.211.11.105) 56(84) bytes of data.
64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=1 ttl=42
time=182 ms
64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=2 ttl=42
time=181 ms
64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=3 ttl=42
time=181 ms

ping ooo-updates.apache.org
PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
^C
--- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2034ms


Regards,

   Matthias


Am 12.05.2018 um 08:28 schrieb Pedro Lino:

> I had replied earlier but directly to the OP.
>
> Something is very wrong on the Apache server
>
>
> ping ooo-updates.apache.org
> PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
> ^C
> --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
> 108 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 106999ms
>
>
> There is no connection. The OS is irrelevant.
>
>
>> On May 11, 2018 at 9:49 PM Matthias Seidel <[hidden email] mailto:[hidden email] > wrote:
>>
>>
>>     Am 11.05.2018 um 09:56 schrieb FR web forum:
>>
>>         > > Hello list,
>>>     >
>>         > > I have an old 4.1.2 build.
>>>         I run Help > Check for update... menu
>>>         Status: failed
>>>         Error reading data from the internet
>>>         I am alone with this error?
>>>
>>>     >     No, you are not alone... ;-)
>>     Normally it works for me (4.1.5 on Ubuntu) if I do a second check.
>>
>>     See: https://www.mail-archive.com/dev@.../msg33425.html
>>
>>     What OS are you on?
>>
>>     Regards,
>>        Matthias
>>
>>     >
>>
>>         -------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] .org
> For additional commands, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] .org
>
>


smime.p7s (5K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Checking update failed

Pedro Lino-3
No, only 2 servers responding. Server 40.79.78.1 is not responding.


So if you are unlucky you will always get "Error reading data from the Internet.
Server error message: ."


I get this message in AOO 4.1.5 two out of three tries...


> On May 12, 2018 at 9:32 AM Matthias Seidel <[hidden email] mailto:[hidden email] > wrote:
>
>
>     Hi Pedro,
>
>     I repeated ping, now we have 3 servers "responding":
>
>     ping ooo-updates.apache.org
>     PING ooo-updates.apache.org (195.154.151.36) 56(84) bytes of data.
>     64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=1 ttl=50
>     time=34.0 ms
>     64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=2 ttl=50
>     time=33.9 ms
>     64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=3 ttl=50
>     time=36.7 ms
>
>     ping ooo-updates.apache.org
>     PING ooo-updates.apache.org (140.211.11.105) 56(84) bytes of data.
>     64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=1 ttl=42
>     time=182 ms
>     64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=2 ttl=42
>     time=181 ms
>     64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=3 ttl=42
>     time=181 ms
>
>     ping ooo-updates.apache.org
>     PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
>     ^C
>     --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
>     3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2034ms
>
>
>     Regards,
>
>        Matthias
>
>
>     Am 12.05.2018 um 08:28 schrieb Pedro Lino:
>
>         > > I had replied earlier but directly to the OP.
> >
> >     >
>         > > Something is very wrong on the Apache server
> >
> >     > >
>
>         > > ping ooo-updates.apache.org
> >         PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
> >         ^C
> >         --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
> >         108 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 106999ms
> >
> >     > >
>
>         > > There is no connection. The OS is irrelevant.
> >
> >     > >
>     >> On May 11, 2018 at 9:49 PM Matthias Seidel <[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] > wrote:
>     >>
>     >>
>     >> Am 11.05.2018 um 09:56 schrieb FR web forum:
>     >>
>     >> > > Hello list,
>     >>> >
>     >> > > I have an old 4.1.2 build.
>     >>> I run Help > Check for update... menu
>     >>> Status: failed
>     >>> Error reading data from the internet
>     >>> I am alone with this error?
>     >>>
>     >>> > No, you are not alone... ;-)
>     >> Normally it works for me (4.1.5 on Ubuntu) if I do a second check.
>     >>
>     >> See: https://www.mail-archive.com/dev@.../msg33425.html
>     >>
>     >> What OS are you on?
>     >>
>     >> Regards,
>     >> Matthias
>     >>
>     >> >
>     >>
>     >> -------------------------------------------------------------------
>
>         > > To unsubscribe, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] .org
> >         For additional commands, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] .org
> >
> >     > >
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Checking update failed

Matthias Seidel
Am 12.05.2018 um 11:32 schrieb Pedro Lino:
> No, only 2 servers responding. Server 40.79.78.1 is not responding.

That's why I wrote "responding" ;-)

> So if you are unlucky you will always get "Error reading data from the Internet.
> Server error message: ."
>
>
> I get this message in AOO 4.1.5 two out of three tries...

Last time I tried there were only 2 and every second try failed.

Who wants to open a ticket with Infra?

Regards,
   Matthias

>
>
>> On May 12, 2018 at 9:32 AM Matthias Seidel <[hidden email] mailto:[hidden email] > wrote:
>>
>>
>>     Hi Pedro,
>>
>>     I repeated ping, now we have 3 servers "responding":
>>
>>     ping ooo-updates.apache.org
>>     PING ooo-updates.apache.org (195.154.151.36) 56(84) bytes of data.
>>     64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=1 ttl=50
>>     time=34.0 ms
>>     64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=2 ttl=50
>>     time=33.9 ms
>>     64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36): icmp_seq=3 ttl=50
>>     time=36.7 ms
>>
>>     ping ooo-updates.apache.org
>>     PING ooo-updates.apache.org (140.211.11.105) 56(84) bytes of data.
>>     64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=1 ttl=42
>>     time=182 ms
>>     64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=2 ttl=42
>>     time=181 ms
>>     64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=3 ttl=42
>>     time=181 ms
>>
>>     ping ooo-updates.apache.org
>>     PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
>>     ^C
>>     --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
>>     3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2034ms
>>
>>
>>     Regards,
>>
>>        Matthias
>>
>>
>>     Am 12.05.2018 um 08:28 schrieb Pedro Lino:
>>
>>         > > I had replied earlier but directly to the OP.
>>>     >
>>         > > Something is very wrong on the Apache server
>>>     > >
>>         > > ping ooo-updates.apache.org
>>>         PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
>>>         ^C
>>>         --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
>>>         108 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 106999ms
>>>
>>>     > >
>>         > > There is no connection. The OS is irrelevant.
>>>     > >
>>     >> On May 11, 2018 at 9:49 PM Matthias Seidel <[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] > wrote:
>>     >>
>>     >>
>>     >> Am 11.05.2018 um 09:56 schrieb FR web forum:
>>     >>
>>     >> > > Hello list,
>>     >>> >
>>     >> > > I have an old 4.1.2 build.
>>     >>> I run Help > Check for update... menu
>>     >>> Status: failed
>>     >>> Error reading data from the internet
>>     >>> I am alone with this error?
>>     >>>
>>     >>> > No, you are not alone... ;-)
>>     >> Normally it works for me (4.1.5 on Ubuntu) if I do a second check.
>>     >>
>>     >> See: https://www.mail-archive.com/dev@.../msg33425.html
>>     >>
>>     >> What OS are you on?
>>     >>
>>     >> Regards,
>>     >> Matthias
>>     >>
>>     >> >
>>     >>
>>     >> -------------------------------------------------------------------
>>
>>         > > To unsubscribe, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] .org
>>>         For additional commands, e-mail: [hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] mailto:[hidden email] .org
>>>
>>>     > >


smime.p7s (5K) Download Attachment