Reported OLE issue w/ RC2

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
13 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Reported OLE issue w/ RC2

Jim Jagielski
There have been reports of some OLE issues w/ RC2. If you have
been affected my it, could you try out the below:

    http://home.apache.org/~jim/AOO-builds/pre-RC3/

I'd like to push a RC3 out asap.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Matthias Seidel
Hi Jim,

Could you provide DEBs as well?

Windows builds can now be found here:
https://home.apache.org/~mseidel/AOO-builds/AOO-414-pre-RC3/

Regards, Matthias


Am 19.09.2017 um 12:49 schrieb Jim Jagielski:

> There have been reports of some OLE issues w/ RC2. If you have
> been affected my it, could you try out the below:
>
>     http://home.apache.org/~jim/AOO-builds/pre-RC3/
>
> I'd like to push a RC3 out asap.
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>


smime.p7s (5K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Jim Jagielski

> On Sep 19, 2017, at 3:27 PM, Matthias Seidel <[hidden email]> wrote:
>
> Hi Jim,
>
> Could you provide DEBs as well?

All done. As with the macOS dmgs and Linux rpms, located at:

    http://home.apache.org/~jim/AOO-builds/pre-RC3/

>
> Windows builds can now be found here:
> https://home.apache.org/~mseidel/AOO-builds/AOO-414-pre-RC3/
>
> Regards, Matthias
>
>
> Am 19.09.2017 um 12:49 schrieb Jim Jagielski:
>> There have been reports of some OLE issues w/ RC2. If you have
>> been affected my it, could you try out the below:
>>
>>    http://home.apache.org/~jim/AOO-builds/pre-RC3/
>>
>> I'd like to push a RC3 out asap.
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
>> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>>
>
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Pedro Lino-2
In reply to this post by Jim Jagielski
Hi Jim, all

On 19/09/2017 11:49, Jim Jagielski wrote:
> There have been reports of some OLE issues w/ RC2. If you have
> been affected my it, could you try out the below:
>
>      http://home.apache.org/~jim/AOO-builds/pre-RC3/
>
> I'd like to push a RC3 out asap.

Can you point to the issue / bug report so that RC3 can be checked?

Thanks!
Pedro

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Jörg Schmidt-2
In reply to this post by Matthias Seidel

> From: Matthias Seidel [mailto:[hidden email]]
> Sent: Tuesday, September 19, 2017 9:28 PM
> To: [hidden email]
> Subject: Re: Reported OLE issue w/ RC2
>
> Hi Jim,
>
> Could you provide DEBs as well?
>
> Windows builds can now be found here:
> https://home.apache.org/~mseidel/AOO-builds/AOO-414-pre-RC3/

Can you specify which OLE error should be tested? Link to the relevant issue?


Jörg


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Jim Jagielski
https://lists.apache.org/thread.html/b7b4b86ca38d03eb5c72a4acc80b399ec7e7cb0a739d72d40b3cb49c@%3Cdev.openoffice.apache.org%3E

> On Sep 20, 2017, at 3:30 AM, Jörg Schmidt <[hidden email]> wrote:
>
>
>> From: Matthias Seidel [mailto:[hidden email]]
>> Sent: Tuesday, September 19, 2017 9:28 PM
>> To: [hidden email]
>> Subject: Re: Reported OLE issue w/ RC2
>>
>> Hi Jim,
>>
>> Could you provide DEBs as well?
>>
>> Windows builds can now be found here:
>> https://home.apache.org/~mseidel/AOO-builds/AOO-414-pre-RC3/
>
> Can you specify which OLE error should be tested? Link to the relevant issue?
>
>
> Jörg
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Jörg Schmidt-2
 

> -----Original Message-----
> From: Jim Jagielski [mailto:[hidden email]]
> Sent: Wednesday, September 20, 2017 12:54 PM
> To: OOo Apache
> Subject: Re: Reported OLE issue w/ RC2
>
> https://lists.apache.org/thread.html/b7b4b86ca38d03eb5c72a4acc
> 80b399ec7e7cb0a739d72d40b3cb49c@%3Cdev.openoffice.apache.org%3E

Thank you. I will test 414-pre-RC3 (Windows) until tomorrow and give feedback.


Jörg


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Patricia Shanahan
In reply to this post by Jim Jagielski
That specific bug has already been tested. It is a symptom of the
unfortunate fact that what I don't know about the AOO source code can
hurt us, in the form of unexpected regressions.

The more different testing, the better. Linked files are the general
area that should be hit most, but any and all regression testing is useful.

On 9/20/2017 3:53 AM, Jim Jagielski wrote:

> https://lists.apache.org/thread.html/b7b4b86ca38d03eb5c72a4acc80b399ec7e7cb0a739d72d40b3cb49c@%3Cdev.openoffice.apache.org%3E
>
>> On Sep 20, 2017, at 3:30 AM, Jörg Schmidt <[hidden email]> wrote:
>>
>>
>>> From: Matthias Seidel [mailto:[hidden email]]
>>> Sent: Tuesday, September 19, 2017 9:28 PM
>>> To: [hidden email]
>>> Subject: Re: Reported OLE issue w/ RC2
>>>
>>> Hi Jim,
>>>
>>> Could you provide DEBs as well?
>>>
>>> Windows builds can now be found here:
>>> https://home.apache.org/~mseidel/AOO-builds/AOO-414-pre-RC3/
>>
>> Can you specify which OLE error should be tested? Link to the relevant issue?
>>
>>
>> Jörg
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
>> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Pedro Lino-3
Under Windows 7 x64 the equation does display correctly but there is no way to save the document without crashing.

AOO crashes when inserting the equation in Writer but also when opening a Math/Formula file and simply by typing an equation in Math. See detailed instructions in

https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=126180

It is not a 4.1.4 specific bug. This is a regression in 4.1.x (at least since 4.1.2).
It worked correctly in 4.0.1

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Patricia Shanahan
If I close through the File menu, I get the crash dialog, but the file
was in fact successfully saved and opens correctly.

I recommend against fixing this in 4.1.4. We need to do work on file
save for 4.2 anyway, and I would rather not delay 4.1.4 unless
absolutely necessary.

On 9/20/2017 5:56 AM, Pedro Lino wrote:

> Under Windows 7 x64 the equation does display correctly but there is no way to save the document without crashing.
>
> AOO crashes when inserting the equation in Writer but also when opening a Math/Formula file and simply by typing an equation in Math. See detailed instructions in
>
> https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=126180
>
> It is not a 4.1.4 specific bug. This is a regression in 4.1.x (at least since 4.1.2).
> It worked correctly in 4.0.1
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Matthias Seidel
In reply to this post by Pedro Lino-3
I just installed AOO 4.1.4 pre-RC3 on my business notebook with Windows
7 64bit.
The bug is not reproducible for me...

(Tried it also in Windows 10 64bit and Windows 7 32bit)

Matthias


Am 20.09.2017 um 14:56 schrieb Pedro Lino:

> Under Windows 7 x64 the equation does display correctly but there is no way to save the document without crashing.
>
> AOO crashes when inserting the equation in Writer but also when opening a Math/Formula file and simply by typing an equation in Math. See detailed instructions in
>
> https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=126180
>
> It is not a 4.1.4 specific bug. This is a regression in 4.1.x (at least since 4.1.2).
> It worked correctly in 4.0.1
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>
>


smime.p7s (5K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Jörg Schmidt-2
In reply to this post by Jim Jagielski
> From: Jim Jagielski [mailto:[hidden email]]
> Sent: Wednesday, September 20, 2017 12:54 PM
> To: OOo Apache
> Subject: Re: Reported OLE issue w/ RC2
>
> https://lists.apache.org/thread.html/b7b4b86ca38d03eb5c72a4acc
> 80b399ec7e7cb0a739d72d40b3cb49c@%3Cdev.openoffice.apache.org%3E

OK, I've tested this bug and it doesn't occur to me anymore.

my system:
Windows 7 Professional (32 Bit)
AOO414m2(Build:9785)  -  Rev. 1804788 2017-09-18 17:56
(JRE-Version is 1.7.0_71)


greetings,
Jörg


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Reported OLE issue w/ RC2

Jörg Schmidt-2
In reply to this post by Patricia Shanahan

> From: Patricia Shanahan [mailto:[hidden email]]
> Sent: Wednesday, September 20, 2017 1:51 PM
> To: [hidden email]
> Subject: Re: Reported OLE issue w/ RC2
>
> That specific bug has already been tested. It is a symptom of the
> unfortunate fact that what I don't know about the AOO source code can
> hurt us, in the form of unexpected regressions.
>
> The more different testing, the better. Linked files are the general
> area that should be hit most, but any and all regression
> testing is useful.

Yes, I understand that, but I'm just trying to help and you say it yourself: "The more different testing, the better."

I am aware that the current method of testing is not very systematic, but since we are suffering from a lack of programmers, I think it is right to help the few programmers in the best way possible. The latter means that I also find fast, orienting tests useful when helping programmers with their practical work.


greetings,
Jörg


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]