Quantcast

Strange error while building OO for windows

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
8 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Strange error while building OO for windows

Pavel Belski
Hi all,

currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
following the guide in
https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guide_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
The trunk revision i currently have is

Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
$ svn info
Pfad: .
Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
Relative URL: ^/openoffice/trunk
Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
Revision: 1793265
Knotentyp: Verzeichnis
Plan: normal
Letzter Autor: mseidel
Letzte geänderte Rev: 1793216
Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)

Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except for
usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying to
build with "build --all" everything goes fine until this:

=============
Building module gtest
=============

Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest

mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/': File
exists
C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.  Stop.red:
/cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/wntmsci12/inc/gtest/gtest.h
dmake:  Error code 2, while making
'./wntmsci12/misc/build/so_built_oo_gtest'

1 module(s):
        gtest
need(s) to be rebuilt

Reason(s):

ERROR: error 65280 occurred while making
/cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest

When you have fixed the errors in that module you can resume the build by
running:

        build --all:gtest

As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on the
"deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
messages and so have no idea what's up with this and where do i even start
trying to figure it out i also have no clue. Is this even something wrong
on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
policy on acceptable build status of svn trunk revisions?

Any ideas on what i should do next?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Pavel Belski
I tried to build OpenOffice from svn's AOO413 tag today, this time
successful.

Still i have to say that the wiki page with step-by-step guide has some
errors that i had to deal with(or it's outdated a bit).

Things that I encountered so far:
1. Suggested ./configure option list in the wiki is missing a compulsory
"--disable-directx" option(in case you are not building with DirectX of
course). This is a minor complaint, as the ./configure script will inform
you about missing options.
2. AOO413 build process will terminate with an error when running javadoc
on some Java sources - most likely due to this breaking change in JDK8:
http://blog.joda.org/2014/02/turning-off-doclint-in-jdk-8-javadoc.html. As
result, building AOO413 with jdk8 seems impossible if there isn't an easy
way to forward -Xdoclint:none option to javadoc. JDK 7 works.
3. It could be helpful to write somewhere in build instructions that dmake
doesn't try to rebuild failed modules automatically if they aren't
recognised as "changed". I only noticed this while reading
https://wiki.openoffice.org/wiki/Debug_Build_Problems, and AFAIK every
other build system behaves differently(nmake, cmake/qmake, make ...)

Building with symbols/debug mode enabled right now, should finish by
tomorrow morning. Then i'll do something with it.

2017-05-01 13:50 GMT+02:00 Pavel Belski <[hidden email]>:

> Hi all,
>
> currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
> following the guide in https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/
> Building_Guide_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
> The trunk revision i currently have is
>
> Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> $ svn info
> Pfad: .
> Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
> Relative URL: ^/openoffice/trunk
> Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
> UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
> Revision: 1793265
> Knotentyp: Verzeichnis
> Plan: normal
> Letzter Autor: mseidel
> Letzte geänderte Rev: 1793216
> Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>
> Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except for
> usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying to
> build with "build --all" everything goes fine until this:
>
> =============
> Building module gtest
> =============
>
> Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>
> mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
> File exists
> C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
> gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.  Stop.red:
> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/
> wntmsci12/inc/gtest/gtest.h
> dmake:  Error code 2, while making './wntmsci12/misc/build/so_
> built_oo_gtest'
>
> 1 module(s):
>         gtest
> need(s) to be rebuilt
>
> Reason(s):
>
> ERROR: error 65280 occurred while making /cygdrive/c/oosources/aoo-
> trunk/ext_libraries/gtest
>
> When you have fixed the errors in that module you can resume the build by
> running:
>
>         build --all:gtest
>
> As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
> the "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
> messages and so have no idea what's up with this and where do i even start
> trying to figure it out i also have no clue. Is this even something wrong
> on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
> policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>
> Any ideas on what i should do next?
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Matthias Seidel
In reply to this post by Pavel Belski
Hi Pavel,

I encountered exactly the same error in trunk but didn't go further on.
Perhaps it is related to the changes regarding gbuild?

Maybe you want to give the 4.1.4 branch a try?

https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/branches/AOO414/

Regards, Matthias


Am 01.05.2017 um 13:50 schrieb Pavel Belski:

> Hi all,
>
> currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
> following the guide in
> https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guide_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
> The trunk revision i currently have is
>
> Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> $ svn info
> Pfad: .
> Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
> Relative URL: ^/openoffice/trunk
> Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
> UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
> Revision: 1793265
> Knotentyp: Verzeichnis
> Plan: normal
> Letzter Autor: mseidel
> Letzte geänderte Rev: 1793216
> Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>
> Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except for
> usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying to
> build with "build --all" everything goes fine until this:
>
> =============
> Building module gtest
> =============
>
> Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>
> mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/': File
> exists
> C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
> gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.  Stop.red:
> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/wntmsci12/inc/gtest/gtest.h
> dmake:  Error code 2, while making
> './wntmsci12/misc/build/so_built_oo_gtest'
>
> 1 module(s):
>         gtest
> need(s) to be rebuilt
>
> Reason(s):
>
> ERROR: error 65280 occurred while making
> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>
> When you have fixed the errors in that module you can resume the build by
> running:
>
>         build --all:gtest
>
> As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on the
> "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
> messages and so have no idea what's up with this and where do i even start
> trying to figure it out i also have no clue. Is this even something wrong
> on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
> policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>
> Any ideas on what i should do next?
>


smime.p7s (4K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Pavel Belski
Building the current revision of 4.1.4 right now, it will take several
hours but for now it's looking good.
I will inform you as soon as it is ready

2017-05-04 19:17 GMT+02:00 Matthias Seidel <[hidden email]>:

> Hi Pavel,
>
> I encountered exactly the same error in trunk but didn't go further on.
> Perhaps it is related to the changes regarding gbuild?
>
> Maybe you want to give the 4.1.4 branch a try?
>
> https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/branches/AOO414/
>
> Regards, Matthias
>
>
> Am 01.05.2017 um 13:50 schrieb Pavel Belski:
> > Hi all,
> >
> > currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
> > following the guide in
> > https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_
> Guide_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
> > The trunk revision i currently have is
> >
> > Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> > $ svn info
> > Pfad: .
> > Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> > URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
> > Relative URL: ^/openoffice/trunk
> > Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
> > UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
> > Revision: 1793265
> > Knotentyp: Verzeichnis
> > Plan: normal
> > Letzter Autor: mseidel
> > Letzte geänderte Rev: 1793216
> > Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
> >
> > Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except for
> > usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying to
> > build with "build --all" everything goes fine until this:
> >
> > =============
> > Building module gtest
> > =============
> >
> > Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
> >
> > mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
> File
> > exists
> > C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
> > gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.
> Stop.red:
> > /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/
> wntmsci12/inc/gtest/gtest.h
> > dmake:  Error code 2, while making
> > './wntmsci12/misc/build/so_built_oo_gtest'
> >
> > 1 module(s):
> >         gtest
> > need(s) to be rebuilt
> >
> > Reason(s):
> >
> > ERROR: error 65280 occurred while making
> > /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
> >
> > When you have fixed the errors in that module you can resume the build by
> > running:
> >
> >         build --all:gtest
> >
> > As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
> the
> > "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
> > messages and so have no idea what's up with this and where do i even
> start
> > trying to figure it out i also have no clue. Is this even something wrong
> > on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
> > policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
> >
> > Any ideas on what i should do next?
> >
>
>
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Pavel Belski
The 4.1.4 branch built normally

2017-05-05 17:24 GMT+02:00 Pavel Belski <[hidden email]>:

> Building the current revision of 4.1.4 right now, it will take several
> hours but for now it's looking good.
> I will inform you as soon as it is ready
>
> 2017-05-04 19:17 GMT+02:00 Matthias Seidel <[hidden email]>:
>
>> Hi Pavel,
>>
>> I encountered exactly the same error in trunk but didn't go further on.
>> Perhaps it is related to the changes regarding gbuild?
>>
>> Maybe you want to give the 4.1.4 branch a try?
>>
>> https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/branches/AOO414/
>>
>> Regards, Matthias
>>
>>
>> Am 01.05.2017 um 13:50 schrieb Pavel Belski:
>> > Hi all,
>> >
>> > currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
>> > following the guide in
>> > https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guid
>> e_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
>> > The trunk revision i currently have is
>> >
>> > Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>> > $ svn info
>> > Pfad: .
>> > Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>> > URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
>> > Relative URL: ^/openoffice/trunk
>> > Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
>> > UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
>> > Revision: 1793265
>> > Knotentyp: Verzeichnis
>> > Plan: normal
>> > Letzter Autor: mseidel
>> > Letzte geänderte Rev: 1793216
>> > Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>> >
>> > Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except
>> for
>> > usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying
>> to
>> > build with "build --all" everything goes fine until this:
>> >
>> > =============
>> > Building module gtest
>> > =============
>> >
>> > Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>> >
>> > mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
>> File
>> > exists
>> > C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
>> > gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.
>> Stop.red:
>> > /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/wntmsci12/
>> inc/gtest/gtest.h
>> > dmake:  Error code 2, while making
>> > './wntmsci12/misc/build/so_built_oo_gtest'
>> >
>> > 1 module(s):
>> >         gtest
>> > need(s) to be rebuilt
>> >
>> > Reason(s):
>> >
>> > ERROR: error 65280 occurred while making
>> > /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>> >
>> > When you have fixed the errors in that module you can resume the build
>> by
>> > running:
>> >
>> >         build --all:gtest
>> >
>> > As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
>> the
>> > "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
>> > messages and so have no idea what's up with this and where do i even
>> start
>> > trying to figure it out i also have no clue. Is this even something
>> wrong
>> > on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
>> > policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>> >
>> > Any ideas on what i should do next?
>> >
>>
>>
>>
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Jim Jagielski
That is exceptionally good news!

> On May 6, 2017, at 3:40 AM, Pavel Belski <[hidden email]> wrote:
>
> The 4.1.4 branch built normally
>
> 2017-05-05 17:24 GMT+02:00 Pavel Belski <[hidden email]>:
>
>> Building the current revision of 4.1.4 right now, it will take several
>> hours but for now it's looking good.
>> I will inform you as soon as it is ready
>>
>> 2017-05-04 19:17 GMT+02:00 Matthias Seidel <[hidden email]>:
>>
>>> Hi Pavel,
>>>
>>> I encountered exactly the same error in trunk but didn't go further on.
>>> Perhaps it is related to the changes regarding gbuild?
>>>
>>> Maybe you want to give the 4.1.4 branch a try?
>>>
>>> https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/branches/AOO414/
>>>
>>> Regards, Matthias
>>>
>>>
>>> Am 01.05.2017 um 13:50 schrieb Pavel Belski:
>>>> Hi all,
>>>>
>>>> currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
>>>> following the guide in
>>>> https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guid
>>> e_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
>>>> The trunk revision i currently have is
>>>>
>>>> Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>>>> $ svn info
>>>> Pfad: .
>>>> Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>>>> URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
>>>> Relative URL: ^/openoffice/trunk
>>>> Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
>>>> UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
>>>> Revision: 1793265
>>>> Knotentyp: Verzeichnis
>>>> Plan: normal
>>>> Letzter Autor: mseidel
>>>> Letzte geänderte Rev: 1793216
>>>> Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>>>>
>>>> Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except
>>> for
>>>> usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying
>>> to
>>>> build with "build --all" everything goes fine until this:
>>>>
>>>> =============
>>>> Building module gtest
>>>> =============
>>>>
>>>> Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>>>>
>>>> mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
>>> File
>>>> exists
>>>> C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
>>>> gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.
>>> Stop.red:
>>>> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/wntmsci12/
>>> inc/gtest/gtest.h
>>>> dmake:  Error code 2, while making
>>>> './wntmsci12/misc/build/so_built_oo_gtest'
>>>>
>>>> 1 module(s):
>>>>        gtest
>>>> need(s) to be rebuilt
>>>>
>>>> Reason(s):
>>>>
>>>> ERROR: error 65280 occurred while making
>>>> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>>>>
>>>> When you have fixed the errors in that module you can resume the build
>>> by
>>>> running:
>>>>
>>>>        build --all:gtest
>>>>
>>>> As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
>>> the
>>>> "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
>>>> messages and so have no idea what's up with this and where do i even
>>> start
>>>> trying to figure it out i also have no clue. Is this even something
>>> wrong
>>>> on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
>>>> policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>>>>
>>>> Any ideas on what i should do next?
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Matthias Seidel
In reply to this post by Pavel Belski
Hi Pavel,

That sounds great!

I did also finish my first build on Windows.
According to your mail I took Java 1.7. Additionally I added German
language and enabled dictionaries...

Regards, Matthias


Am 06.05.2017 um 09:40 schrieb Pavel Belski:

> The 4.1.4 branch built normally
>
> 2017-05-05 17:24 GMT+02:00 Pavel Belski <[hidden email]>:
>
>> Building the current revision of 4.1.4 right now, it will take several
>> hours but for now it's looking good.
>> I will inform you as soon as it is ready
>>
>> 2017-05-04 19:17 GMT+02:00 Matthias Seidel <[hidden email]>:
>>
>>> Hi Pavel,
>>>
>>> I encountered exactly the same error in trunk but didn't go further on.
>>> Perhaps it is related to the changes regarding gbuild?
>>>
>>> Maybe you want to give the 4.1.4 branch a try?
>>>
>>> https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/branches/AOO414/
>>>
>>> Regards, Matthias
>>>
>>>
>>> Am 01.05.2017 um 13:50 schrieb Pavel Belski:
>>>> Hi all,
>>>>
>>>> currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
>>>> following the guide in
>>>> https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guid
>>> e_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
>>>> The trunk revision i currently have is
>>>>
>>>> Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>>>> $ svn info
>>>> Pfad: .
>>>> Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>>>> URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
>>>> Relative URL: ^/openoffice/trunk
>>>> Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
>>>> UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
>>>> Revision: 1793265
>>>> Knotentyp: Verzeichnis
>>>> Plan: normal
>>>> Letzter Autor: mseidel
>>>> Letzte geänderte Rev: 1793216
>>>> Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>>>>
>>>> Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except
>>> for
>>>> usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying
>>> to
>>>> build with "build --all" everything goes fine until this:
>>>>
>>>> =============
>>>> Building module gtest
>>>> =============
>>>>
>>>> Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>>>>
>>>> mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
>>> File
>>>> exists
>>>> C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
>>>> gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.
>>> Stop.red:
>>>> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/wntmsci12/
>>> inc/gtest/gtest.h
>>>> dmake:  Error code 2, while making
>>>> './wntmsci12/misc/build/so_built_oo_gtest'
>>>>
>>>> 1 module(s):
>>>>         gtest
>>>> need(s) to be rebuilt
>>>>
>>>> Reason(s):
>>>>
>>>> ERROR: error 65280 occurred while making
>>>> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>>>>
>>>> When you have fixed the errors in that module you can resume the build
>>> by
>>>> running:
>>>>
>>>>         build --all:gtest
>>>>
>>>> As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
>>> the
>>>> "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
>>>> messages and so have no idea what's up with this and where do i even
>>> start
>>>> trying to figure it out i also have no clue. Is this even something
>>> wrong
>>>> on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
>>>> policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>>>>
>>>> Any ideas on what i should do next?
>>>>
>>>
>>>


smime.p7s (4K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Strange error while building OO for windows

Matthias Seidel
In reply to this post by Pavel Belski
Hi Pavel,

Did you update the wiki accordingly?

If you don't have a MediaWiki (MWiki) account, you can request one...

Regards, Matthias


Am 03.05.2017 um 00:47 schrieb Pavel Belski:

> I tried to build OpenOffice from svn's AOO413 tag today, this time
> successful.
>
> Still i have to say that the wiki page with step-by-step guide has some
> errors that i had to deal with(or it's outdated a bit).
>
> Things that I encountered so far:
> 1. Suggested ./configure option list in the wiki is missing a compulsory
> "--disable-directx" option(in case you are not building with DirectX of
> course). This is a minor complaint, as the ./configure script will inform
> you about missing options.
> 2. AOO413 build process will terminate with an error when running javadoc
> on some Java sources - most likely due to this breaking change in JDK8:
> http://blog.joda.org/2014/02/turning-off-doclint-in-jdk-8-javadoc.html. As
> result, building AOO413 with jdk8 seems impossible if there isn't an easy
> way to forward -Xdoclint:none option to javadoc. JDK 7 works.
> 3. It could be helpful to write somewhere in build instructions that dmake
> doesn't try to rebuild failed modules automatically if they aren't
> recognised as "changed". I only noticed this while reading
> https://wiki.openoffice.org/wiki/Debug_Build_Problems, and AFAIK every
> other build system behaves differently(nmake, cmake/qmake, make ...)
>
> Building with symbols/debug mode enabled right now, should finish by
> tomorrow morning. Then i'll do something with it.
>
> 2017-05-01 13:50 GMT+02:00 Pavel Belski <[hidden email]>:
>
>> Hi all,
>>
>> currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
>> following the guide in https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/
>> Building_Guide_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
>> The trunk revision i currently have is
>>
>> Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>> $ svn info
>> Pfad: .
>> Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
>> URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
>> Relative URL: ^/openoffice/trunk
>> Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
>> UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
>> Revision: 1793265
>> Knotentyp: Verzeichnis
>> Plan: normal
>> Letzter Autor: mseidel
>> Letzte geänderte Rev: 1793216
>> Letztes Änderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>>
>> Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except for
>> usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying to
>> build with "build --all" everything goes fine until this:
>>
>> =============
>> Building module gtest
>> =============
>>
>> Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>>
>> mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
>> File exists
>> C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
>> gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.  Stop.red:
>> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/
>> wntmsci12/inc/gtest/gtest.h
>> dmake:  Error code 2, while making './wntmsci12/misc/build/so_
>> built_oo_gtest'
>>
>> 1 module(s):
>>         gtest
>> need(s) to be rebuilt
>>
>> Reason(s):
>>
>> ERROR: error 65280 occurred while making /cygdrive/c/oosources/aoo-
>> trunk/ext_libraries/gtest
>>
>> When you have fixed the errors in that module you can resume the build by
>> running:
>>
>>         build --all:gtest
>>
>> As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
>> the "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
>> messages and so have no idea what's up with this and where do i even start
>> trying to figure it out i also have no clue. Is this even something wrong
>> on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
>> policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>>
>> Any ideas on what i should do next?
>>


smime.p7s (4K) Download Attachment
Loading...