Upgrade to Mac Catalina

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Upgrade to Mac Catalina

Georgia Landis
Hi,
After upgrading to Catalina and downloading the latest Open Office 4.1.7 I
have had trouble printing correctly. Even though my document uses black for
the text font color, when printing it comes out as blue. I have gone
through the preferences to see if my settings are incorrect, but can't
figure it out.

Is this a problem with using Catalina with Open Office 4.1.7?

Thanks for your help,
Georgia
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Upgrade to Mac Catalina

Steven Ahlers
Make sure you have updated your printer drivers from the printer’s web site. Then restart your computer to implement those updated drivers. Then start OpenOffice and retry printing. Also make sure that your printer’s ink levels are good.

Please respond to: [hidden email]
so all users can help you. As a courtesy I’ve sent you a copy of this response, if you’re not subscribed to the users group you may miss other responses.

Sent from my iPhone

> On Dec 19, 2019, at 2:26 AM, Georgia Landis <[hidden email]> wrote:
>
> Hi,
> After upgrading to Catalina and downloading the latest Open Office 4.1.7 I
> have had trouble printing correctly. Even though my document uses black for
> the text font color, when printing it comes out as blue. I have gone
> through the preferences to see if my settings are incorrect, but can't
> figure it out.
>
> Is this a problem with using Catalina with Open Office 4.1.7?
>
> Thanks for your help,
> Georgia


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Upgrade to Mac Catalina

Georgia Landis
Thank you, Steven,

I've updated my printer software, restarted the computer. All documents and
templates I have print just fine so I think the problem is the template my
husband has been using. I'll keep working on it to get his template to
work--maybe make a new template for a user defined size.

I did subscribe to the User Forum but forgot how to post to the forum. This
was the first time I've posted myself so wasn't sure how to do that. Do I
need to go to the Forum Board and post there, or can I use the <
[hidden email]> address to post from my mail program?

Thank you for your help,
Georgia

On Thu, Dec 19, 2019 at 9:30 PM Steven Ahlers <[hidden email]> wrote:

> Make sure you have updated your printer drivers from the printer’s web
> site. Then restart your computer to implement those updated drivers. Then
> start OpenOffice and retry printing. Also make sure that your printer’s ink
> levels are good.
>
> Please respond to: [hidden email]
> so all users can help you. As a courtesy I’ve sent you a copy of this
> response, if you’re not subscribed to the users group you may miss other
> responses.
>
> Sent from my iPhone
>
> > On Dec 19, 2019, at 2:26 AM, Georgia Landis <[hidden email]> wrote:
> >
> > Hi,
> > After upgrading to Catalina and downloading the latest Open Office 4.1.7
> I
> > have had trouble printing correctly. Even though my document uses black
> for
> > the text font color, when printing it comes out as blue. I have gone
> > through the preferences to see if my settings are incorrect, but can't
> > figure it out.
> >
> > Is this a problem with using Catalina with Open Office 4.1.7?
> >
> > Thanks for your help,
> > Georgia
>
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Upgrade to Mac Catalina

Georgia Landis
In reply to this post by Georgia Landis
Hi Brian,

I've updated my printer software, restarted the computer. All documents and
templates I have print just fine so I think the problem is the template my
husband has been using. I'll keep working on it to get his template to
work--maybe make a new template for a user defined size.

I did subscribe to the User Forum but forgot how to post to the forum. This
was the first time I've posted myself so wasn't sure how to do that. Do I
need to go to the Forum Board and post there, or can I use the <
[hidden email]> address to post from my mail program?

Thank you for your help,
Georgia

On Thu, Dec 19, 2019 at 6:15 PM Brian Barker <[hidden email]>
wrote:

> At 17:26 19/12/2019 +0900, you wrote:
> >After upgrading to Catalina and downloading the latest Open Office
> >4.1.7 I have had trouble printing correctly. Even though my document
> >uses black for the text font color, when printing it comes out as
> >blue. I have gone through the preferences to see if my settings are
> >incorrect, but can't figure it out.
> >
> >Is this a problem with using Catalina with Open Office 4.1.7?
>
> Fairly obviously not - or else there would be thousands of users
> complaining.
>
> There are a number of things you can do to diagnose the problem:
>
> o What happens if you create a test print from your operating system,
> not using any application? Do colours show correctly?
>
> o Do you have an appropriate printer driver? Do you need to update it?
>
> o What happens if you try to print in black from another application?
>
> o What colour do you see in OpenOffice's Page Preview?
>
> o Does the same problem occur with a fresh, new test document?
>
> o Is your font colour really black? You can sometimes set the editing
> display to show black text even though the print colour will be
> something else. This can be useful for users with sight difficulties.
> Se the settings at Tools | Options... (er, Preferences on a Mac) |
> OpenOffice | Accessibility. Your operating system may also have
> similar settings.
>
> I trust this helps.
>
> Brian Barker - privately
>
>